تصفیه‌خانه پساب کارخانجات اسید سرچشمه و خاتون‌آباد، گامی پیش‌دستانه در حفاظت از محیط زیست
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

مهدی عبدالله‌زاده، مجری طرح تصفیه‌خانه‌های پساب کارخانجات اسید مجتمع‌های مس سرچشمه و خاتون‌آباد، از افتتاح این پروژه در آینده نزدیک خبر داد و گفت: احداث این تصفیه‌خانه‌ها اقدامی پیشگیرانه و مسئولانه از سوی شرکت ملی صنایع مس ایران است که با هدف کاهش آلاینده‌های احتمالی زیست‌محیطی ناشی از فعالیت کارخانجات اسید انجام شده است.

به گزارش پایگاه خبری مس‌پرس، عبدالله‌زاده با اشاره به آخرین وضعیت اجرای پروژه تصفیه‌خانه پساب اسید سولفوریک در مجتمع‌های سرچشمه و خاتون‌آباد اظهار کرد: این طرح به عنوان نخستین تصفیه‌خانه پساب اسید سولفوریک در ایران با هدف پاسخ به دغدغه‌های زیست‌محیطی احتمالی در حال اجراست و هم‌اکنون با پیشرفت فیزیکی بیش از ۹۰ درصد، در آستانه بهره‌برداری قرار دارد.

وی با تاکید بر اینکه این پروژه به‌عنوان بخشی از رویکرد توسعه پایدار شرکت، نشان‌دهنده عزم ملی مس برای اقدام پیش‌دستانه در کاهش ریسک‌های زیست‌محیطی حتی در شرایطی است که احتمال بروز آلودگی قطعی نباشد گفت: پروژه تصفیه‌خانه پساب اسید سولفوریک مجتمع‌های مس سرچشمه و خاتون‌آباد یک پروژه ملی و زیربنایی است و الگویی نوین از مدیریت علمی و صنعتی پساب‌های اسیدی در کشور به شمار می‌رود که در راستای سیاست‌های کلان توسعه پایدار، صیانت از منابع طبیعی و رعایت الزامات زیست‌محیطی به اجرا درآمده است.

مجری طرح تصفیه‌خانه‌های پساب کارخانجات اسید مجتمع مس سرچشمه و خاتون‌آباد همچنین درباره نقش این پروژه در کاهش آلاینده‌های زیست‌محیطی و کاهش مصرف آب در این دو مجتمع نیز گفت: به طور کلی پساب‌های تولیدشده در فرآیند شست‌وشوی گازهای آلاینده در واحدهای اسید سولفوریک، اگر به طور مستقیم وارد محیط زیست شوند، می‌توانند آسیب‌های جدی به منابع آب، خاک و زیست‌بوم منطقه وارد کنند. هدف اصلی این تصفیه‌خانه حذف آلاینده‌ها و تبدیل این پساب‌ها به آب صنعتی قابل استفاده و همچنین تولید گچ تمیز قابل فروش است.

عبدالله‌زاده تصریح کرد: یکی از ویژگی‌های برجسته این پروژه، اتکا به توان مهندسی بومی است. بیش از ۸۵ درصد تجهیزات مورد استفاده در تصفیه‌خانه‌های پساب کارخانجات اسید، توسط شرکت‌های داخلی طراحی و ساخته شده و اجرای کامل طرح نیز توسط پیمانکاران ایرانی انجام شده است. این دستاورد نشان‌دهنده بلوغ دانش فنی کشور در حوزه پروژه‌های زیست‌محیطی پیشرفته است.

وی در توضیح ظرفیت‌ها و مزایای عملیاتی پروژه گفت: در واحد خاتون‌آباد ظرفیت تولید ۲۰ مترمکعب در ساعت آب صنعتی تصفیه‌شده و ۲۲۰ تن گچ تمیز در روز که قابل فروش به صنایع سیمان و ساختمانی است، پیش‌بینی شده است. در واحد سرچشمه نیز تولید ۵۶ مترمکعب در ساعت آب صنعتی و ۴۰۰ تن گچ تمیز در روز در برنامه قرار دارد که این آب صنعتی مستقیما به چرخه داخلی مجتمع بازگردانده می‌شود.

مجری طرح تصفیه‌خانه‌های پساب کارخانجات اسید مجتمع مس سرچشمه و خاتون‌آباد در رابطه با شرایط فعلی احداث این پروژه، اظهارکرد: هم‌اکنون در حال فراهم کردن شرایط عملیات پیش‌راه‌اندازی پروژه و تست تجهیزات هستیم و انشاالله در آینده نزدیک شاهد بهره‌برداری از آن خواهیم بود.

وی در پایان تصریح کرد: بی‌شک اجرای موفق این پروژه، علاوه بر تحقق تعهدات زیست‌محیطی شرکت ملی صنایع مس ایران، گامی بلند در ارتقاء استانداردهای صنعتی کشور، حفاظت از منابع طبیعی و تثبیت نقش صنعت مس در توسعه پایدار ملی محسوب می‌شود.

تصفیه‌خانه پساب کارخانجات اسید سرچشمه و خاتون‌آباد، گامی پیش‌دستانه در حفاظت از محیط زیست

 

تصفیه‌خانه پساب کارخانجات اسید سرچشمه و خاتون‌آباد، گامی پیش‌دستانه در حفاظت از محیط زیست

تصفیه‌خانه پساب کارخانجات اسید سرچشمه و خاتون‌آباد، گامی پیش‌دستانه در حفاظت از محیط زیست

 

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha